Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z Metinem (prosze o pomoc)

BizzyD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam taki problem jak wlogowywuje sie do gry wchodze do m1 wszystk ojest plynnie 30 fps 2minuty puzniej wszystko zaczyna sie ciac, lagi itp (ok. 3fps) i tak co chwile raz plynnie ra lagi

Moglibyscie mi cos poradzic?

Moj sprzet

-Procesor Intel core2 duo 2x2.0

-Ram 2gb

-Windows Xp (service pack 3)

-Grafa zintegrowana 256mb

-Net 1mb

Reszta chyba nie wazna

Opublikowano

Sformatuj komputer najprostsze rozwiązanie . Możliwe ,że jakiś wirus mógł się zapodziać co spowalnia pracę twojego komputera.

Jeżeli nie przeczyść go CCleanerem ,Revo unistallerem.

Możliwe ,że zmniejszenie gry do tzn. ,,Okienka" nie full ekran pomoże.

Próbuj.

Opublikowano

Jedyny problem jaki tutaj widzę,siedzi w konfiguracji metina/systemu itp.

Sprzętowo powinieneś ogarniać 2 lub 3 płynne okienka z metinem.

Opublikowano

Przeczyść kompa z wszystkich wirusów, przeskanuj.

Potem spróbuj powyłączać wszystkie zbędne programy żrące procka i wbij.

Opublikowano

po co na tak słabym kompie jeszcze odpalać game boostera itp ? najlepiej ctrl+alt+del i wyłączyć zbedne programy typu gg , skype , przeglądarka itp.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

niepowinno się ciąg ale jak wy jak debile piszećie by zmienił karte w lapq ... tylko idiota by się niedomyślił że to laptop , zmien na win7 system

Moje nicki na serwerach:

-Elwaya ninja/buffka

-Elawya zazwyczaj buffka

-Shadvan sura/woj

Opublikowano

Przeskanuj kompa , jak nie masz najnowszych sterowników to pobierz najnowsze. Ewentualnie to zrób formata , może wirusik jakiś będzie.

CCleaner'em też oczyść kompa.

8a4577ee.png

By ReaveR. (ja)

Opublikowano

Próbowałeś zmieniać rozdzielczość gry,oraz ustawienia CPU na GPU?

Gra na pełnym ekranie,działa płynniej niż w okienku,a opcja "GPU" dodatkowo upłynnia grę na starszych komputerach,jednak kosztem grafiki.

Opublikowano

Zmień w opcjach z GPU na CPU - cpu jest dla tych ktorzy mają słabszy sprzęt więc chwilowo powinno Ci pomóc , wywal niepotrzebne programy z autostartu , Defragmentuj co jakiś czas dyski - pomaga.

Ew. Format , aktualizacja sterowników , sprawdz poł. internetowe - ping.

Przeczyść kompa z wszystkich wirusów, przeskanuj.

Potem spróbuj powyłączać wszystkie zbędne programy żrące procka i wbij.

To też czasem jest pomocne , więc próbuj co tylko możesz ^^

Kucziczu.jpg
Opublikowano

Podsumowywujac:

Zdefragmentowałem dyski, zmienilem grafe na gpu w metku, wyczyscilem kompa ccleanerem, przeskanowalem kompa i dalej to samo ;x

w m1 lagi nie do wytrzymania czasem nawet tak zlaguje ze zamiast normalnego obrazu to tylko czarne jest ;/

Opublikowano

Wiem, co to są lagi, film (przynajmniej mi) tu nie ułatwi rozwiązania tej "zagadki". Tak jak napisałam - odkurz komputer sprężonym powietrzem i zainstaluj metina na innym dysku niż system. Jeszcze tylko myślę, czy te problemy na sto procent nie są od dostawcy internetu

sygnatura2.gif

Pomogłam ... bardzo proszę. Plusik mile widziany.

Pozdrowionka.

Opublikowano

Napewno nie od dostawcy neta. Odkurzylem kompa, metek jest zainstalowany na innym dysku niz system, nie mam mozliwosci go preczyscic sprezonym powietrzem, ponieważ to laptop ;x

Opublikowano

Miałem to samo ;).

Wyczuściłem czałkiem kompa z kużu, aż się błyszczył, kazde czesci, wyczysciłem kompa tez programem CCleaner, desfragmentowałem dyski, po wużucałem zbedne gry, programy, itp...

Jeśli to nie pomoże, tak jak u mojego kolegi to format, mu pomogło

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Format, jak wspominali wyżej albo zmień ustawienia grafiki CPU. Staraj się również nie grać na full screenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...